Hae tästä blogista

maanantai 3. syyskuuta 2018

Miten kehitän kieliset? ja miten onnistuin?


viime  vuonna aloitin Eka vuoden opiskelija liiketaloutta pt. oppiaineita Englantia ja ruotsia.  Meille tehtiin testi. ne katso erilaisia opiskelijoita alkeen taso  osilla on keskitaso. Minulla  on ollut tosi vaikea ja hankalampi sanoja   määräisiä sanoja ja  lauseita. ammattilinen/työelämä englantia ja ruotsia. Opettaja otti meille huomioida jokaiset  oma tahti rauhaassa oppia. Mailmaan ei kuole. opetellaa ennen työelämää menoa  kieliset tärkeä. opettaja antannut paljo vinkkejä ''katsomana  elokuvia, kavereita, käydään lainamaa kirjoita jota helppotasolla (alkeen)'' helpotta  päästä eteenpäi seuraavana tasolla. joka päivä käytä sanakirja.  Kyllä tulee palkitseen ja ei saa luovutta.






Miten onnistuin?

Opettaja antoi paljon vinkkejä. Minä katsoin helppo esim elokuva ja tv sarja. katsoiun modern perhettä ja pokka pitää englantyia tekstitynä ne helppommaksi  oppia koska  tottunua suomikielellä teksti. alussa tuntuu  hankalampi ja tuntuin  luovuttava. Ei annetta periksi. Minun pitää voittaa. palkitseen tulee.








Minä laitan joka päivä  muistopanoja vihkolle
- yleisesti arjella
- perus sanoja
- kavereita chattailla (facebook viesti)

Uusia sana joka päivä.




Ruotsi kielellä  minusta mielestäni on vaikea kuin englannilla. Koska  ruotsi näkee vähän.

Mulla alkeen ruotsi. opiskelin ensimmäisenä kerta  ammattiopistolla.  Muistan katsoin paperi pitkää teksti. ''uuh''  vaatiin kärsiväällinen. opiskelimme   ekana  helppoja  perussanoja. katoimme   pari elokuvia ruotsilla..



Teen näitä vapaa ajalla  englantia. hyötyä oma aika rauhaassa.
vaikka alussa  saatta tuntuu luovuttava ja ei pysty.

yritä itsehillinta. suositele ensi helppoa kirjoja englantia. se ei oo häpeä lainata joku alkeen tasolla. sitte  pääse eteenpäi nopeampi oppia seuraavana tasolle.


Minä luotin itseni pystyin.




Kerron vinkki:

- Laina joku helppo kirjoja englantia tai ruotsia
- keskutele kavereita kanssa chattailla tai  kasvoikkain livellä.
- käytä  elokuvia  ensi suomitekstitynä sittew  vaihda englantia.
-käytä sanakirja

kannatta katsoa linkistä lisää vinkkejä. -->  https://www.youtube.com/watch?v=yJLZ6jvxrHI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommetti kiitos!